Zoetwaren

Luxe confituren

De lekkernij waar het voor de mensen van De Keukenkoets allemaal mee begon. Als onvervalste fruitfanaten streven ze naar heerlijke confituren met echte smaken. Het pure karakter vertaalt zich niet alleen in meer smaak, maar ook in hun verrassende combinaties. Puur fruit en een grote portie liefde, dat is wat je mag verwachten van De Keukenkoets.

Aardbeien a la Cuberdon, Bosbessen karamel, Bosbessen limoen, Bosvruchten a la violette, Cassis pastis, Ananas mango wodka en Mandarijn pompelmoes cointreau.

Confits

Bij culinaire creaties moet je kunnen terugvallen op kwalitatieve confits. Als keuken- en fruitfanaat is De Keukenkoets aan de slag gegaan met het maken van pure, smaakvolle confits. Perfect geschikt voor bij (wild)pastei en foie grasbereidingen. Ideaal om te serveren bij een kaasplank.

Confit witte uien, Confit rode uien, Confit uien & Frambozen, Confit veenbessen, Confit vijgen en Confit mango.

Over Weyn’s Honing

Anno 1968 ontsprong Weyn’s Honing aan de geest van Edmond Weyn, een rasechte Waaslander met een zuivelverleden.

Weyn kreeg de honingsmaak te pakken en bouwde zijn plan uit te Beveren-Waas, waar de eerste vestiging tot op heden trouw haar dienst bewijst als productieatelier. Weyn’s Honing slaagde erin zich te profileren als één van de voornaamste Belgische ondernemingen binnen de honingbranche, iets wat mogelijk werd gemaakt door de kritische eisen inzake kwaliteit en respect voor de bij die vanaf het begin voorop werden geplaatst.

In navolging van Edmond Weyn en geïnspireerd door zijn passie, wordt Weyn’s honing vandaag nog op een artisanale manier verwerkt en aan de man gebracht. Volgens diezelfde overtuiging, met Hugo Willems als stuurman, breidde Weyn’s Honing de laatste jaren zijn assortiment uit tot meer dan zestig soorten.

Ons bedrijf streeft naar kwaliteit en verzet zich tegen de massaproductie die de honingwereld meer en meer dreigt te ontsieren. Uit ontzag voor de bijenkolonie en honing als landbouwproduct, bieden wij zuivere en natuurlijke waar aan. Voor wie echt(e) honing wil.

Wat doen ze?
Hun productieatelier is gevestigd te Beveren. Van hieruit bevoorraden zij 5 Weyn’s winkels en tal van andere verkooppunten.

Selectie en aankoop van de beste honingen over heel de wereld
Door import uit verschillende, meestal warme landen bieden zij hun klanten een grote verscheidenheid aan smaak en kleur. De honing wordt aangekocht in vaten van 320kg. De honing wordt geanalyseerd en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles.

Filtreren van onzuiverheden
Eens uit de vaten wordt de honing tot vier maal toe gefilterd. Ruwe honing bevat deeltjes raat, bijenhaar en soms eens een vleugel. Een pot Weyn’s honing is nooit oververhit, om te vermijden dat de levendragende bestanddelen gedood zouden worden. Zij zorgen dus voor zuivere en kwaliteitsvolle honing.